Molimo Vas sačekajte
 
Karadjordjeva 33, Kragujevac
Odaberite jezik:
 

iKON Series (iKON M, iKON L, iKON XL)

Početna » Oprema iz oblasti nauke » Digitalne naučne kamere » CCD Tehnologija » iKON Series (iKON M, iKON L, iKON XL)

iKON Series (iKON M, iKON L, iKON XL)

CCD Tehnologija

CCD (Charge coupled device) je uređaj za kretanje naelektrisanja, obično unutar uređaja do područja prijemnika kojim se može manipulisati, kao na primer, konvertovanja u digitalnu vrednost. To se postiže pomeranjem signala između faza, unutar uređaja, istovremeno.

CCD je bazični deo tehnologije digitalne obrade slika. U CCD senzoru slike, pikseli su predstavljeni kao MOS kondenzatori. Ovi kondenzatori su zasnovani iznad praga inverzije, kada akvizicija slike započne, omogućavajući konverziju dolaznih fotona u elektron prijemnik na interfejs poluprovodnik-oksida. CCD se potom koristi da pročita ovaj prijem.

Iako CCD nije jedina tehnologija koja dozvoljava detekciju svetlosti, ovi senzori se masovno koriste u profesionalnim, medicinskim i naučnim aplikacijma, gde je zahtevan visok kvalitet slike. U aplikacijama sa manje zahtevnim kvalitetom slike, najčešće korišćen senzor je CMOS.

Kao predstavnik svetskog proizvođača naučnih kamera za obradu slike, Kvark Vam nudi rešenja prikazana u nastavku. Više o proizvođaču kamera koje se mogu koristiti za snimanje, u oblasti astronomije, spektroskopije, x-ray, konfokalne mikroskopske studije i slično, možete pogledati na www.andor.com, ili u opciji ZASTUPNIŠTVA I PROJEKTI.