Molimo Vas sačekajte
 
Karadjordjeva 33, Kragujevac
Odaberite jezik:
 

PM1603 A/B

Personalni elektronski dozimetri

Koriste se za zaštitu od zračenja ljudi, kao i merenje doze u obema, kako u medicinskim tako i u industrijskim procesima. Ovi uređaji su posebno korisni u visoko-doznim područjima – radijacionim zonama, gde je vreme zadržavanja lica ograničeno, shodno regulativi.

Oštećenja izazvana jonizujućim zračenjem na ljudskom telu su kumulativna i odnose se na ukupno primljenu dozu. Profesionalna lica izložena zračenju, kao što su radiografi, radnici nuklearnih elektrana, doktori u radioterapiji, radnici u laboratorijama koji koriste radionuklide, kao i bezbednosni timovi u ovim oblastima i drugi, obavezni su da nose lične elektonske dozimetre kako bi stvorili zapis profesionalne izloženosti.

Kvark d.o.o., kao zvanični distributer i zastupnik svetskih proizvođača ove vrste opreme, iz svoje bogate ponude, izdvaja modele koje mođete pogledati u nastavku.

Više o proizvođačima ove vrste opreme, možete naći u okviru opcije ZASTUPNIŠTVA I PROJEKTI, kao i na sajtovima proizvođača www.atomtex.com , www.polimaster.com , www.ecotestgroup.com , www.bsi.lv , www.sea-duelmen.de, www.tracerco.comwww.mirion.com , www.cannbera.com , www.raesystems.com.