Molimo Vas sačekajte
 
Karadjordjeva 33, Kragujevac
Odaberite jezik:
 

FRAMED GLASS

Zaštitni paravani i zavese

Zaštitni paravani se često nazivaju barijerama, koje se sastoje od neprozirnog dela kao baze i prozirnog olovnog stakla. Osiguravaju zaštitu celog ili dela tela lekara ili radiološkog tehičara, u zavisnosti od modela.
Olovno staklo može biti različite veličine, podesivo ili nepodesivo u visini. Olovno akrlno staklo, koje pruža zaštitu sa najčešćim ekvivalentom olova od 1,5 mm ili 2mm, daje izuzetnu vidljivost, optički jasnu. Elegantan dizajn omogućava lako održavanje baze paravana i olovnog stakla.

Barijere mogu biti stacionarne ili mobilne, sa ugrađenim točkićima tako da se lakše mogu premeštati iz sobe u sobu, a koriste se u okviru bilo kakvih procedura tokom snimanja: fluoroskopija, x-zračenje, CT, mamografija i slično.

Zaštitne zavese koriste se najčešće u okviru medicinskih institucija, kao što su urgentni centri, bolnice i na bilo kom mestu gde je prisutan nizak nivo sekundarnog zračenja. Izrađene su od vinila sa primesama olova. Dostupne su u sledećim ekvivalentima olova: 0,50mm i 1mm.

Kvark, kao zvanični distributer i zastupnik svetskih proizvođača ove vrste opreme, iz svoje bogate ponude, izdvaja modele koje možete pogledati u nastavku, ili na sajtu proizvođača www.bar-ray.com, www.capintec.com. O samim proizvođačima ove vrste opreme, možete se više informisati u opciji ZASTUPNIŠTVA I PROJEKTI.