Molimo Vas sačekajte
 
Karadjordjeva 33, Kragujevac
Odaberite jezik:
 

MEDI 1200 – Dentalni digitizer za intraoralne filmove

Početna » Skener RTG filmova - digitajzer » MEDI 1200 – Dentalni digitizer za intraoralne filmove

MEDI 1200 – Dentalni digitizer za intraoralne filmove

Skener RTG filmova - digitajzer

Digitalizacija moze biti prikaz objekta, slike, zvuka, dokumenta, ili signala (obično analognog). Rezultat se zove digitalna reprezentacija, ili tačnije digitalna slika. Za potrebe digitalizacije filmova koriste se skeneri rendgen filmova, više poznati pod nazivom „film digitizer“.

Digitalizacija je od presudnog značaja za obradu podataka, skladištenje i prenos, jer omogućava efikasnu dostavu informacija u svim vrstama i svim formatima. Za razliku od analognih podataka, koji obično trpe neki gubitak kvaliteta svaki put kada se umnožavaju ili prenose, digitalni podaci mogu da se propagiraju na neodređeno vreme, bez ikakve degradacije. Upravo zato je ovaj način čuvanja informacija za mnoge omiljen širom sveta.

U Srbiji, zastupljeni su film digitizeri kompanije MICROTEK, čiji je KVARK d.o.o. regionalni distributer. Opremu proizvodjača MIKROTEC, Tajvan, možete detaljnije pogledati u nastavku, a nešto više o samom proizvođaču u opciji ZASTUPNIŠTVA I PROJEKTI, kao i na sajtu www.microtek.com.tw .

MICROTEK skeneri - film digitizeri, mogu skenirati različite veličine filmova, a isporučuju se sa odgovarajućim softerom, koji brzo i efikasno digitalizuje slike i omogućava njihov pregled. Opciono, nudimo Vam MiPAX softver, koji podržava DICOM format kao i slanje digitalnih slika unutar PACS/RIS sistema medicinskih ustanova (DICOM send,DICOM print i slične opcije).
MEDI-5000 – Brzi digitizer za filmove veličine mamografskih snimaka
MEDI-6000 PLUS – Brzi digitizer za snimke pluća u 12 sec
MEDI-7000 – Vrhunski digitizer sa snimke pluća u 7 sec
MEDI 1200 – Dentalni digitizer za intraoralne filmove
MEDI-2200 PLUS – Brzi dentalni digitizer