Molimo Vas sačekajte
 
Karadjordjeva 33, Kragujevac
Odaberite jezik:
 

PIN TEC Syringe Shield

PET zaštitna sredstva

Pozitron Emisiona Tomografija je funkcionalna imaging tehnika nuklearne medicine, koja se koristi za posmatranje metaboličkih procesa u telu. Kao bioloski aktivan molekul za PET, najcešće se koristi FDG (fludeoksiglukoza).

U okviru ove tehnike, koristi se različita zašitna oprema, kako za samog klinickog lekara, pacijenta, zaštitne barijere za zaštitu radnog prostora, zaštita za sam prenos, transport i rukovanje FDG molekulom i ostalih PET radionuklida, ili zaštita za transport radioaktivnih izvora, koji se koriste za kalibraciju PET sistema.

KVARK godinama unazad, kao generalni distributer proizvoda vodećeg americkog proizvođača Capintec Inc. snabdeva centre nuklearne medicine zaštitnom opremom i kalibracionim izvorima Ge-68. Kalibracioni izvori germanijuma, koji se koriste u PET studijama, namenjeni osiguranju kvaliteta sistema različitih svetskih proizvodjača ovakve vrste opreme.

Opremu poznatog svetskog proizvodjača, možete detaljnije pogledati u nastavku, a nešto više o samom proizvođaču u opciji ZASTUPNIŠTVA I PROJEKTI, kao i na sajtu www.capintec.com