Molimo Vas sačekajte
 
Karadjordjeva 33, Kragujevac
Odaberite jezik:
 

AT1125

Monitori zračenja

Monitoring zračenja podrazumeva merenje doze jonizujućeg zračenja i/ili jačine doze jonizujućeg zračenja ili kontaminacije radionuklidima iz razloga koji se odnose na procenu ili kontrolu izloženosti zračenju ili radioaktivnim supstancama, ali isto tako i tumačenje rezultata. Monitoring se sprovodi instrumentima koji se nazivaju monitorima zračenja, koji mogu biti portabl – prenosni, hand-held - ručni ili stacionarni uređaji, najrazličitijih tipova i namena, koji imaju primenu u svim oblastima medicine, nauke, industrije.

Svaki sistem se sastoji od procesne jedinice i detektora različitih tipova i broja, kao i različite dodatne opreme, te je svakako najpoželjnije, pri nabavci ovakvog uređaja, pre svega pojasniti oblast primene uređaja, željenu vrstu zračenja koju će urećaj detektovati (alfa ʆ, beta β, gama γ ili iks x) i slično. Ovi sistemi su nadogradivi, te ih je moguće prilagoditi korisnikovim potrebama.

Ipak, kako biste se informisali, Kvark d.o.o., kao zvanični distributer i zastupnik svetskih proizvođača ove vrste opreme, iz svoje bogate ponude, izdvaja modele koje mođete pogledati u nastavku.

Više o proizvođačima ove vrste opreme, možete naći u okviru opcije ZASTUPNIŠTVA I PROJEKTI, kao i na sajtovima proizvođača www.atomtex.com , www.polimaster.com , www.ecotestgroup.com , www.bsi.lv , www.sea-duelmen.de, www.tracerco.com.